OBS for sommerferie lukket i ugerne

        29-30-31​

Tlf.: ​86 82 10 09

E-mail: Send mail

Revner i tænderne

Tandrevner opstår fordi tænderne bliver svagere efter mange års hårdt arbejde. Ofte har der, gennem længere tid, været en fyldning i tanden. Jo større fyldning, jo større er risikoen for, at der opstår en revne. Skærer du tænder, eller har haft revner før, er du mere disponeret for nye tandrevner.

Revner i emaljen er som regel harmløse, mens revnerne i det underliggende tandben kan give symptomer som tyggesmerter og kulde,- varmefølsomhed. Mange mennesker går rundt med revner i årevis uden at mærke det. Begynder tanden at gøre ondt, skal der gøres noget.

Det kan være vanskeligt både for dig og for din tandlæge at finde den smertevoldende revne i en bestemt tand, fordi man som regel ikke kan se den, før en evt. fyldning er fjernet. Når revnen er lokaliseret, går behandlingen ud på at holde tanden sammen, så den ikke "gi`r" sig under tygning.

Har tanden haft en mindre fyldning, er det som regel nok at lime den sammen med en plastfyldning. Har der været en stor fyldning, kan det være nødvendigt at holde tanden sammen med en krone af guld eller porcelæn.

Tandnerven kan have taget skade, og skal så rodbehandles. Nogle gange kan du være så uheldig, at tanden flækker ned gennem roden. I disse tilfælde kan man ikke gøre meget andet end at fjerne tanden.

Det er vigtigt at huske på, at behandling af tandrevner kan kræve tålmodighed og være forbundet med ubehag og omkostninger, før tanden er færdigbehandlet. Undertiden knækker en tand under behandlingsforløbet så behandlingsstrategien må ændres.

Hos "Tandlægene Østergade 10" har vi mange års erfaring i at finde og behandle symptomgivende tandrevner.