OBS for sommerferie lukket i ugerne

        29-30-31​

Tlf.: ​86 82 10 09

E-mail: Send mail

Visdomstænder fjernes skånsomt

Visdomstanden er den sidste store kindtand i tandrækken. Navnet har den fået, fordi den først bryder frem i 18-20 års alderen, når de fleste er blevet måske voksne og måske vise.

Visdomstænder er de tænder, som er skyld i de fleste frembrudsvanskeligheder. Det skyldes oftest for lidt plads eller forkert position i kæben.

Er tanden helt dækket af tandkød uden berøring med mundens bakterier, er det som regel nok at observere den og sikre, at den ikke forvolder skader på tanden foran. Det kan ske ved hjælp af regelmæssig røntgenundersøgelse.

Er der adgang for bakterier omkring visdomstandens krone, på grund af utilstrækkelig frembrud, er der også risiko for udvikling af infektion med hævelse og smerte i tandkødet omkring dine visdomstænder. 

Undertiden kan det føles som halsbetændelse, og der kan føles synkebesvær. Den tilstand kræver behandling og eventuel fjernelse af den pågældende tand.

Fjernelse af visdomstænder

Hos Tandlægerne Østergade 10 i Silkeborg har vi mange års erfaring med fjernelse af visdomstænder.​

Under lokalbedøvelse, og eventuelt beroligende medicin, fjernes visdomstanden enten ved simpel tandfjernelse eller ved en lille operation

Oftest er der ikke store komplikationer efter en fjernelse af visdomstænder, og slet ikke sammenlignet med den meget ubehagelige betændelsestilstand, som oftest leder til fjernelse af tanden. Oplever du større gener, end du er forberedt på, skal du kontakte klinikken hurtigst muligt for hjælp. ​Ring til os på telefon 86 82 10 09 eller skriv til vores e-mail tandlaegerneoestergadeti@mail.dk for spørgsmål eller fjernelse af dine visdomstænder.