Tlf.: ​86 82 10 09

E-mail: Send mail

Tandkrone der er tilpasset dit behov

En tandkrone er en kappe af metal, enten i guld eller stål, der enten kan være med eller uden porcelæn omkring. Den er beregnet til at indkapsle en tand, når en plastfyldning ikke længere kan forventes at holde. 

Tanden slibes i facon, og der tages et aftryk, som tandteknikeren laver den nye tandkrone efter.

I nogle tilfælde mangler der så meget tand, at det er nødvendigt først at bygge den op, enten med en metalstift eller stift og plast.

Hvilken type tandkrone?

Guldkroner er meget stærke og bruges derfor til kindtænder og oftest til personer, som har et kraftigt bid eller skærer meget tænder.

Metal-keramiske kroner kombinerer metallets styrke og porcelænets emaljelignende, naturtro udseende. De består af en kappe inderst af guld eller stål, hvorpå der brændes lag af porcelæn.

Ved meget lyse og gennemskinnelige tænder, er en tandkrone i ren porcelæn at foretrække. Denne type tandkrone er erfaringsmæssigt for svag til kindtænder.

Book en tid hos os

Hos Tandlægerne Østergade 10 i Silkeborg laver vi et bredt udvalg af kvalitetskroner, som svarer til ethvert behov. Kontakt os og hør mere eller bestil en tid til et eftersyn på telefon 86 82 10 09 eller e-mail tandlaegerneoestergadeti@mail.dk.