OBS for sommerferie lukket i ugerne

        29-30-31​

Tlf.: ​86 82 10 09

E-mail: Send mail

Tandbro som en vellignende erstatning for mistede tænder

Erstatning af mistede tænder med en tandbro har været udført siden Etruskere. Hos Tandlægerne Østergade 10 i Silkeborg laver vi dem stadig, omend i en noget mere sofistikeret udgave.

Dengang, som nu, er det ikke en rar fornemmelse at mangle tænder, især når det er synligt ved tale og smil.

Hvad er en tandbro?

En tandbro er kroner (bropiller), som er sammenhængende med tanderstatninger (mellemled) der, hvor en tand er mistet. Broen er ud i ét stykke og bæres af naturlige tænder, som er slebet i facon. Kroner og mellemled er fremstillet i guld, porcelæn eller metal-keramik.

En tand kan bære sig selv og en til halvanden tand ekstra, så der er grænser for, hvor mange tænder en tandbro kan erstatte. En lang tandbro kræver flere naturlige tænder til at bære den. Broer er som regel cementeret fast og føles hurtigt som ens egne tænder.

Den optimale broløsning erstatter mistede tænder i et tandsæt, hvor bropillerne alligevel "kandiderer" til en almindelig tandkrone.​

Mistes en tand med to intakte nabotænder kan det være en fordel at erstatte tanden med en implantatbåret krone, i stedet for at skulle nedslibe sunde tænder uden fyldninger. Læs mere under Implantatbehandlinger.

Kontakt os

Hos Tandlægerne Østergade 10 kan du vælge mellem et bredt udvalg af individuelt fremstillede, fastsiddende brotyper i varierende materiale og priskategorier.

Ring på telefon 86 82 10 09 eller skriv til e-mail tandlaegerneoestergadeti@mail.dk, hvis du skal have lavet en tandbro eller ønsker at høre mere.